Hvor mange åndedrag er det?

Av | oktober 9, 2021

Hvor mange åndedrag er det mellom å gi det første livet og deretter ta det siste pusten? Hvor mange minutter er det mellom de to. Jeg husker min mor fortalte meg da hun var ung at hun var lei seg da hun leste om en død ung mann. Men selv da lurte jeg på om personen hadde et fantastisk liv … selv om det var kortere enn vi tror er «normalt». Hvorfor skal det være trist? Jeg har møtt mange mennesker som har et langt liv, men de satte ikke pris på det og var sjenerte og vennlige. Er det bedre å leve 30 år og alltid være glad og redd for livets overraskelser eller å leve 87 år og være bitter og ulykkelig i alle disse dager?

Så det virker for meg som om det ikke er alle minuttene som utgjør livet ditt … men fremdeles det du gjør med de minuttene.

Jeg tenker på alle minuttene jeg har brukt i mitt liv til nå, og jeg reflekterer over om de har gjort det beste ut av det. Jeg innser at det var tider da livet mitt var bortkastet tid. At jeg har gitt mye mer verdi til andres tid og personlige verdi enn til meg selv.

På en eller annen måte betinget utdannelse meg hvis jeg satte behovene til noen andre over meg. Det ville hjelpe meg med å gjøre et bedre menneske … eller i det minste en ydmykere. Det var en opplevelse da andre mennesker fikk meg til å «bruke» den og plutselig avvise den når de gikk tom for alt de kunne bruke.

Det er øyeblikk i livet mitt som jeg aldri ville ta slutt på, og jeg prøver desperat å holde på dem … og øyeblikk som jeg aldri ville la eksistere. Jeg vil være i stand til å gå tilbake i tid og komme nærmere disse menneskene, «jeg kastet bort de dyrebare minuttene mine, og jeg vil gjerne ha ryggen til å kunne bruke den igjen i lykkelige minner.»

Min lidenskap for livet mitt og kunstverket mitt strekker seg utenfra, og jeg prøver å ta andre (bedre) muligheter enn tidligere. Dette har blitt et uttrykk for mitt vesen og har ofte blitt en måte å forklare og noen ganger reflektere over fortiden min. Holder fast på noe av fortiden i håp om noen gang å rømme. Men jeg vet at tiden går med hvert gram av mitt vesen.

Jeg puster … jeg puster … og et annet øyeblikk går.

Jeg legger meg om natten og ligger i sengen og lurer på hva jeg kan gjøre i dag? Det er ikke fordi jeg føler behov for å finne et andre valg … for å hjelpe meg med å ta bedre valg for i morgen. Jeg har bare så mange minutter … jeg vil ikke kaste bort dem.

1 minutt = 12 åndedrag

60 minutter = 720 åndedrag

24 timer = 17 280 pust

Uke 1 = 120 960 åndedrag

Måned 1 = 3.628.800 åndedrag

1 år = 43.545.000 åndedrag

43 år = 1.872.460.800 åndedrag

og teller ….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *